Zonnepanelen Gasselte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Gasselte? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Wegens dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze tool check jij accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Gasselte!

zonnepanelen installateur 9462
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gasselte augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.aaenhunze.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aa en Hunze. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gasselte
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gasselte bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan is jouw winst al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (augustus 2022) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gasselte schommelen tussen de €4300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijs augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Gasselte kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3500 – €4475€410
2281013€5100 – €5725€600
3332016€6100 – €6125€825
4411016€6425 – €6725€950
5438019€6950 – €7200€960
6497022€7550 – €8075€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Gasselte vind jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gasselte is 3220 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Gasselte?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gasselte

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Gasselte vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een deskundige vakman in de regio. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van de woning. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Gasselte.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gasselte op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9462).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!