Zonnepanelen Noordenveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Noordenveld? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze vergelijker doorzoek jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noordenveld!

zonnepanelen installateur 9335
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordenveld juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.gemeentenoordenveld.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Noordenveld. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Noordenveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Noordenveld
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Noordenveld kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4850), dan profiteer je al van een korting van €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Noordenveld variëren tussen de €5400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en NLE betaal je daarvoor zo’n €630 (prijspeil juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Noordenveld kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3575 – €4275€380
2281013€5000 – €5700€500
3333014€6100 – €6200€775
4417017€6350 – €6675€900
5433020€7025 – €7175€1010
6520021€7650 – €8125€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Noordenveld tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordenveld is 2910 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Noordenveld?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordenveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Noordenveld vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan zoek je in enkele stappen een erkende installateur in de regio. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Noordenveld.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Noordenveld.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordenveld op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Roden, Roden, Norg, Norg, Peize)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9335).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente