Zonnepanelen Gieten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Gieten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. deze website vind je actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Gieten!

zonnepanelen installateur 9461
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9461
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gieten augustus 2022

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.aaenhunze.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Gieten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Gieten kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gieten liggen tussen de €5000 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon betaal je hiervoor wel €639 (kosten augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Gieten kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3500 – €4325€390
2270011€5225 – €5750€600
3330015€6000 – €6175€800
4417017€6400 – €6725€890
5451020€7050 – €7300€990
6502022€7525 – €7950€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Gieten ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gieten is 3220 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Gieten?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gieten

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gieten vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt heb jij binnen enkele minuten een erkende monteur in je postcoderoos. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Gieten.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gieten op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9460, 9461).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!