Zonnepanelen Nieuwediep kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nieuwediep? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze website tref je veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuwediep!

zonnepanelen installateur 9512
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9512
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwediep augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.aaenhunze.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Aa en Hunze. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nieuwediep
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuwediep kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan profiteer je al van een korting van €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nieuwediep fluctueren tussen de €4200 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €612 (onkosten augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nieuwediep kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3425 – €4500€420
2270012€5175 – €5900€625
3337016€6025 – €6200€750
4414018€6550 – €6800€880
5430020€6900 – €7125€990
6481021€7525 – €7950€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Nieuwediep lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwediep bedraagt 3220 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nieuwediep?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwediep

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Nieuwediep vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek je moeiteloos een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Nieuwediep.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwediep op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9512).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!