Zonnepanelen Schipborg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Schipborg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij bruikbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schipborg!

zonnepanelen installateur 9469
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9469
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schipborg september 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.aaenhunze.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aa en Hunze. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Schipborg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Schipborg kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan is jouw winst al €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schipborg schommelen tussen de €5300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €657 (tarief september 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Schipborg bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3475 – €4350€420
2285012€5025 – €5700€600
3341014€6100 – €6175€875
4417017€6425 – €6775€940
5459020€6925 – €7175€980
6492023€7400 – €7825€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Schipborg ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schipborg bedraagt 3220 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Schipborg?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schipborg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Schipborg vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een uitmuntende expert in je woonplaats. Diverse leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Schipborg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schipborg op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9469).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!