Zonnepanelen Anloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Anloo? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze tool doorzoek jij handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Anloo!

zonnepanelen installateur 9467
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9467
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Anloo augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.aaenhunze.nl lees je de spelregels in de gemeente Aa en Hunze. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Anloo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Anloo bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Anloo fluctueren tussen de €4200 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en NLE betaal je al snel €652,5 (tarief augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Anloo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3425 – €4425€380
2276012€5100 – €5775€600
3329016€6075 – €6175€875
4391017€6350 – €6800€900
5431020€7050 – €7175€1010
6510022€7475 – €8100€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Anloo zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anloo bedraagt 3220 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Anloo?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-anloo

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Anloo vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies je vandaag nog een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Anloo.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Anloo op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9467).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!