Zonnepanelen Nooitgedacht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nooitgedacht? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nooitgedacht!

zonnepanelen installateur 9449
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nooitgedacht augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.aaenhunze.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Aa en Hunze. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nooitgedacht
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nooitgedacht kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5175), dan loopt dit al op tot €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 550.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (augustus 2022) van een aanbieding met 10 panelen in Nooitgedacht fluctueren tussen de €5000 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (vergoeding augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Nooitgedacht is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3625 – €4475€430
2272012€5175 – €5900€650
3349016€6000 – €6025€850
4397018€6400 – €6775€910
5456019€6950 – €7225€980
6503022€7600 – €7925€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Nooitgedacht achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nooitgedacht is 3220 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nooitgedacht?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nooitgedacht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nooitgedacht vergelijken? Middels tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een deskundige specialist in je postcoderoos. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Nooitgedacht.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nooitgedacht op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9449).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!