Zonnepanelen Balloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Balloo? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Via innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels zonnepanelenrevolutie.nl tref jij bruikbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Balloo!

zonnepanelen installateur 9458
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9458
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Balloo augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.aaenhunze.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Aa en Hunze. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Balloo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Balloo zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 700.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Balloo zitten vaak tussen de €4700 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €634,5 (prijs augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Balloo kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3575 – €4325€400
2277011€5000 – €5875€575
3340016€5900 – €6125€725
4386016€6500 – €6850€920
5467020€6900 – €7225€970
6496022€7500 – €7875€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Balloo achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Balloo is 3220 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Balloo?

Puur voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-balloo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Balloo vergelijken? Middels onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer duidelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Balloo.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Balloo op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9458).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!