Zonnepanelen Midden-Drenthe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Midden-Drenthe? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Via de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze vergelijker ontdek jij veelzijdige adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Midden-Drenthe!

zonnepanelen installateur 9433
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midden-Drenthe mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.middendrenthe.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Midden-Drenthe. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Midden-Drenthe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Midden-Drenthe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Midden-Drenthe zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Midden-Drenthe variëren tussen de €5000 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Midden-Drenthe kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3425 – €4325€390
2278012€5000 – €5800€575
3335014€5900 – €6175€750
4405017€6450 – €6850€930
5446020€7025 – €7300€980
6491023€7500 – €8025€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Midden-Drenthe lees jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midden-Drenthe is 3080 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Midden-Drenthe?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midden-drenthe

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Midden-Drenthe vergelijken? Door middel van onze stappenplan vergelijk jij zonder problemen een goede installateur in jouw streek. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Midden-Drenthe.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Drenthe.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Midden-Drenthe op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 9433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente