Zonnepanelen Gasteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Gasteren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Dankzij het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze website tref je toepasbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gasteren!

zonnepanelen installateur 9466
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9466
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gasteren augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.aaenhunze.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Aa en Hunze. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Gasteren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gasteren kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Gasteren komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €650,25 (kosten augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gasteren kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3575 – €4450€400
2283012€5200 – €5850€625
3354014€5900 – €6025€750
4386018€6300 – €6775€910
5448019€7050 – €7125€1030
6515022€7675 – €8150€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Gasteren zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gasteren is 3220 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gasteren?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gasteren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Gasteren vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je moeiteloos een uitstekende installateur in jouw streek. Diverse bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Gasteren.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gasteren op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9466).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!