Zonnepanelen Eexterveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Eexterveen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Gezien dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker doorzoek jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Eexterveen!

zonnepanelen installateur 9658
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9658
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eexterveen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.aaenhunze.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Aa en Hunze. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Eexterveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Eexterveen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eexterveen zitten vaak tussen de €4600 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (tarief augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Eexterveen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3575 – €4400€430
2275013€5275 – €5750€675
3356016€5975 – €6275€875
4381016€6525 – €6750€920
5442020€6950 – €7225€970
6493021€7450 – €8000€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Eexterveen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eexterveen is 3220 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Eexterveen?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eexterveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Eexterveen vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij vandaag nog een professionele vakspecialist in je postcoderoos. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Eexterveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Eexterveen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9658).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!