Zonnepanelen Eexterveenschekanaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Eexterveenschekanaal? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Eexterveenschekanaal!

zonnepanelen installateur 9659
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eexterveenschekanaal september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.aaenhunze.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Eexterveenschekanaal
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Eexterveenschekanaal kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eexterveenschekanaal komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (prijs september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Eexterveenschekanaal kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3575 – €4350€380
2295013€5000 – €5825€625
3347015€6025 – €6125€750
4397017€6550 – €6600€930
5465020€7100 – €7125€1020
6516022€7550 – €8150€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Eexterveenschekanaal ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eexterveenschekanaal is 3220 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Eexterveenschekanaal?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eexterveenschekanaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Eexterveenschekanaal vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb je in een zeer korte periode een uitmuntende installateur in de buurt. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo erkend zonnepanelen advies in Eexterveenschekanaal.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eexterveenschekanaal op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9659).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!