Zonnepanelen Gasselternijveenschemond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Gasselternijveenschemond? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze tool doorzoek je waardevolle details die helpen bij zonnepanelen kopen in Gasselternijveenschemond!

zonnepanelen installateur 9515
 • Een lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gasselternijveenschemond augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.aaenhunze.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Gasselternijveenschemond
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Gasselternijveenschemond zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gasselternijveenschemond zitten vaak tussen de €4900 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio betaal je hiervoor wel €616,5 (onkosten augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gasselternijveenschemond kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3400 – €4275€440
2305011€5175 – €5875€650
3330016€6000 – €6250€775
4408018€6500 – €6625€950
5447020€7000 – €7250€960
6497022€7700 – €8025€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Gasselternijveenschemond bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gasselternijveenschemond is 3220 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Gasselternijveenschemond?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gasselternijveenschemond

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Gasselternijveenschemond vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in jouw omgeving. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft dan erkend zonnepanelen advies in Gasselternijveenschemond.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gasselternijveenschemond op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9515).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!