Zonnepanelen Anderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Anderen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze pagina lees je veelzijdige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Anderen!

zonnepanelen installateur 9465
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9465
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Anderen augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.aaenhunze.nl tref je de spelregels in de gemeente Aa en Hunze. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Anderen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Anderen zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5525), dan pak je al €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Anderen variëren tussen de €4700 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €648 (prijs augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Anderen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3575 – €4400€420
2271012€5200 – €5725€625
3356016€6050 – €6175€825
4407017€6425 – €6800€890
5443020€7000 – €7150€970
6519022€7475 – €8000€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Anderen ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anderen is 3220 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Anderen?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-anderen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Anderen vergelijken? Met tips van onze adviseurs heb jij moeiteloos een erkende aanbieder in je postcoderoos. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Anderen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Anderen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9465).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!