Zonnepanelen Ekehaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ekehaar? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ekehaar!

zonnepanelen installateur 9454
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9454
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ekehaar augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.aaenhunze.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Aa en Hunze. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ekehaar
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ekehaar zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het belastingvoordeel al €1107,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 500.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ekehaar schommelen tussen de €4500 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (vergoeding augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Ekehaar bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3525 – €4350€420
2282013€5300 – €5850€675
3343016€6100 – €6200€875
4394016€6375 – €6725€880
5462019€6925 – €7275€960
6503022€7500 – €8075€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Ekehaar bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ekehaar is 3220 kWh. Dit staat voor circa 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ekehaar?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ekehaar

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ekehaar vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een uitmuntende installateur in je woonplaats. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de aard van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Ekehaar.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ekehaar op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een regionaal project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9454).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!