Zonnepanelen Geelbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Geelbroek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker lees je actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Geelbroek!

zonnepanelen installateur 9455
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geelbroek augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.aaenhunze.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Aa en Hunze zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Geelbroek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Geelbroek kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan is het voordeel al €1113. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus een half miljoen woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Geelbroek zitten vaak tussen de €4800 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (vergoeding augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Geelbroek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3500 – €4450€400
2286012€5300 – €5875€650
3355016€5925 – €6050€800
4397016€6300 – €6775€890
5457020€6900 – €7300€980
6484023€7575 – €7875€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Geelbroek zie je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geelbroek is 3220 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Geelbroek?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geelbroek

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Geelbroek vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een goede aanbieder in de regio. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Geelbroek.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Geelbroek op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 9455).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!