Zonnepanelen Amen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Amen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze website vind je actuele aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Amen!

zonnepanelen installateur 9446
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9446
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.aaenhunze.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Aa en Hunze. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Amen
Direct zonnepanelen bestellen? In Amen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan is jouw winst al €1071. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Amen komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €609,75 (onkosten augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Amen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3675 – €4225€420
2270011€5000 – €5625€500
3352015€6025 – €6250€800
4394016€6400 – €6650€930
5445020€6975 – €7175€990
6505022€7575 – €7950€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Amen achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amen is 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Amen?

Voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Amen vergelijken? Door onderstaande tips zoek je snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Amen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Amen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9446).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!