Zonnepanelen Spijkerboor kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Spijkerboor? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze vergelijker vind je handige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Spijkerboor!

zonnepanelen installateur 9656
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9656
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spijkerboor augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.aaenhunze.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Aa en Hunze zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Spijkerboor
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Spijkerboor zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan loopt dit al op tot €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Spijkerboor komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron betaal je al snel €659,25 (prijspeil augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Spijkerboor bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3475 – €4225€410
2309013€5075 – €5650€625
3352014€6025 – €6200€775
4417018€6325 – €6600€920
5441020€6975 – €7225€1030
6510021€7700 – €7950€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Spijkerboor tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spijkerboor bedraagt 3220 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Spijkerboor?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spijkerboor

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Spijkerboor vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een deskundige expert in je postcoderoos. Diverse aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Spijkerboor.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Spijkerboor op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9656).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!