Zonnepanelen Grolloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Grolloo? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker lees jij veelzijdige info over zonnepanelen kopen in Grolloo!

zonnepanelen installateur 9444
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9444
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grolloo augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.aaenhunze.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Aa en Hunze. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Grolloo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Grolloo zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan profiteer je al van een korting van €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Grolloo liggen tussen om en nabij de €4500 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (tarief augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Grolloo kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3650 – €4400€400
2300011€5050 – €5750€500
3339014€6100 – €6100€825
4401016€6375 – €6825€890
5449019€6950 – €7300€960
6495021€7675 – €8175€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Grolloo tref je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grolloo is 3220 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grolloo?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grolloo

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Grolloo vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kies jij in een zeer korte periode een deskundige leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het soort huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Grolloo.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Grolloo op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9444).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!