Zonnepanelen Annen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Annen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker tref jij toepasbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Annen!

zonnepanelen installateur 9468
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9468
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Annen augustus 2022

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.aaenhunze.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aa en Hunze. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Aa en Hunze zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Annen
Direct zonnepanelen bestellen? In Annen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan profiteer je al van een korting van €1176. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim een half miljoen huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Annen variëren tussen de €4000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €654,75 (prijspeil augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Annen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3700 – €4200€390
2308012€5000 – €5600€675
3339015€6000 – €6100€850
4391016€6400 – €6800€930
5454019€6975 – €7225€960
6519023€7525 – €8025€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Annen ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Annen is 3220 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Annen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-annen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Annen vergelijken? D.m.v. onze stappenplan heb jij in korte tijd een professionele expert in jouw omgeving. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Annen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Annen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Dan mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9468).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!