Zonnepanelen Annerveenschekanaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Annerveenschekanaal? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze website check je accurate adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Annerveenschekanaal!

zonnepanelen installateur 9654
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Annerveenschekanaal augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.aaenhunze.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Aa en Hunze. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Annerveenschekanaal
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Annerveenschekanaal zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5000), dan profiteer je al van een korting van €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Annerveenschekanaal liggen tussen de €4100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (prijs augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Annerveenschekanaal kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3625 – €4300€400
2306011€5100 – €5825€550
3326014€6050 – €6200€775
4415016€6450 – €6850€880
5465020€7000 – €7175€1020
6504021€7625 – €8000€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Annerveenschekanaal bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Annerveenschekanaal bedraagt 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Annerveenschekanaal?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-annerveenschekanaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Annerveenschekanaal vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een erkende installateur in je postcodegebied. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort huis. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Annerveenschekanaal.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Annerveenschekanaal op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9654).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!