Zonnepanelen Nieuw Annerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Nieuw Annerveen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze website ontdek jij waardevolle gegevens over zonnepanelen kopen in Nieuw Annerveen!

zonnepanelen installateur 9657
 • Lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9657
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw Annerveen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.aaenhunze.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aa en Hunze. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Aa en Hunze zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Nieuw Annerveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuw Annerveen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5075), dan is het belastingvoordeel al €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 650.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuw Annerveen fluctueren tussen de €5400 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €661,5 (vergoeding augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nieuw Annerveen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3450 – €4325€380
2294012€5100 – €5775€625
3354016€5900 – €6125€775
4408018€6525 – €6725€890
5459019€6975 – €7200€1020
6495023€7675 – €8100€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Nieuw Annerveen check je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw Annerveen bedraagt 3220 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuw Annerveen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-annerveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nieuw Annerveen vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vind je in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan goedzonnepanelen advies in Nieuw Annerveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw Annerveen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9657).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!