Zonnepanelen Papenvoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Papenvoort? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze website bekijk jij toepasbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Papenvoort!

zonnepanelen installateur 9447
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Papenvoort augustus 2022

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.aaenhunze.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Aa en Hunze. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Aa en Hunze zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Papenvoort
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Papenvoort bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 500.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Papenvoort liggen tussen om en nabij de €4600 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (kosten augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Papenvoort is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3500 – €4250€440
2296011€5225 – €5600€525
3341014€6075 – €6150€800
4416018€6550 – €6600€890
5450020€6900 – €7300€960
6510023€7575 – €7975€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Papenvoort bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Papenvoort is 3220 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Papenvoort?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-papenvoort

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Papenvoort vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies je binnen enkele minuten een uitmuntende expert in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Papenvoort.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Papenvoort op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9447).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!