Zonnepanelen Balloërveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Balloërveld? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze pagina lees jij uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Balloërveld!

zonnepanelen installateur 9459
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Balloërveld augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.aaenhunze.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Aa en Hunze. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Aa en Hunze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Balloërveld
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Balloërveld kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5400), dan is jouw winst al €1134. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 800.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Balloërveld zitten vaak tussen de €4100 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of NLE betaal je hiervoor wel €636,75 (onkosten augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Balloërveld is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3500 – €4425€400
2303013€5100 – €5725€525
3348016€6075 – €6100€750
4389017€6450 – €6825€930
5453020€7050 – €7275€990
6484021€7600 – €8175€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Balloërveld lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Balloërveld bedraagt 3220 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Balloërveld?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-balloerveld

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Balloërveld vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een betrouwbare leverancier in de regio. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Balloërveld.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Aa en Hunze.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Balloërveld op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9459).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!