Zonnepanelen Leeuwarden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Leeuwarden? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website tref jij handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Leeuwarden!

zonnepanelen installateur 8901
 • Lagere maandlasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8901
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leeuwarden juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.leeuwarden.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Leeuwarden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Leeuwarden zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Leeuwarden variëren tussen de €4300 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Leeuwarden bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3475 – €4250€380
2282013€5125 – €5850€675
3325015€6100 – €6100€725
4390017€6525 – €6700€920
5445020€7000 – €7125€1030
6518023€7500 – €8100€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Leeuwarden tref je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leeuwarden is 2320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Leeuwarden?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leeuwarden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Leeuwarden vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten heb jij in enkele stappen een erkende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Leeuwarden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (denk aan CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leeuwarden op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8900, 8901, 8902, 8903, 8911, 8912, 8913, 8914, 8915, 8916, 8917, 8918, 8919, 8921, 8922, 8923, 8924, 8925, 8926, 8927, 8931, 8932, 8933, 8934, 8935, 8936, 8937, 8938, 8939, 8941).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente