Zonnepanelen Stiens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Stiens? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Stiens!

zonnepanelen installateur 9051
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9051
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stiens juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leeuwarden. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Stiens
Direct zonnepanelen bestellen? In Stiens kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5825), dan bedraagt dit al €1223,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 700.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Stiens komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Stiens kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3450 – €4225€380
2305012€5000 – €5600€500
3338015€5900 – €6075€875
4420017€6300 – €6750€910
5465019€6975 – €7225€1000
6499022€7450 – €8200€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Stiens tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stiens is 2320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Stiens?

Voor het leggen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stiens

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Stiens vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek je in korte tijd een deskundige leverancier in jouw omgeving. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Stiens.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Stiens op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9050, 9051).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!