Zonnepanelen Warten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Warten? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door onze tool doorzoek jij samengestelde tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Warten!

zonnepanelen installateur 9003
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9003
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warten maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.leeuwarden.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leeuwarden. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Warten
Direct zonnepanelen bestellen? In Warten zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het belastingvoordeel al €1060,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 650.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (maart 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Warten schommelen tussen de €5400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Vandebron betaal je al snel €681,75 (kosten maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Warten kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3700 – €4500€440
2277011€5200 – €5775€650
3341015€5950 – €6200€725
4409018€6300 – €6600€900
5446020€7100 – €7250€970
6516021€7650 – €7850€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Warten vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warten bedraagt 2320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Warten?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warten

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Warten vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk je vandaag nog een deskundige monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Warten.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Warten op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9003).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!