Zonnepanelen Vlieland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Vlieland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze vergelijker lees jij handige adviezen over zonnepanelen kopen in Vlieland!

zonnepanelen installateur 8899
 • Een kleiner energiecontract.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
Postcode8899
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlieland juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.vlieland.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Vlieland. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Vlieland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vlieland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vlieland bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vlieland komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vlieland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118608€3625 – €4475€440
2281011€5150 – €5650€650
3346016€5950 – €6125€750
4416018€6400 – €6800€880
5447019€7075 – €7225€960
6498023€7500 – €8025€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Vlieland tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlieland bedraagt 2750 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Vlieland?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlieland

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vlieland vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder tref je in een zeer korte periode een uitmuntende expert in je woonplaats. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het type woning. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Vlieland.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Vlieland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vlieland op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8899).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!