Zonnepanelen Britsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Britsum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website vind jij praktische adviezen over zonnepanelen kopen in Britsum!

zonnepanelen installateur 9055
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9055
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Britsum maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.leeuwarden.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Britsum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Britsum kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5900), dan loopt dit al op tot €1239. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Britsum liggen tussen om en nabij de €4400 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €666 (tarieven maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Britsum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3550 – €4300€420
2278012€5175 – €5650€675
3339014€6000 – €6050€750
4387017€6525 – €6700€940
5438020€7050 – €7200€1010
6482021€7525 – €7825€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Britsum vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Britsum bedraagt 2320 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Britsum?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-britsum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Britsum vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vind jij vandaag nog een uitstekende monteur in de buurt. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het type woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Britsum.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Britsum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9055).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!