Zonnepanelen Baard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Baard? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Via de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze website lees je waardevolle details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Baard!

zonnepanelen installateur 8834
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8834
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baard juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.leeuwarden.nl tref jij de spelregels in de gemeente Leeuwarden. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Baard
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Baard kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval betaald de leverancier minder voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Baard variëren tussen de €4300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en NLE betaal je daarvoor ongeveer €618,75 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Baard kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118708€3400 – €4300€390
2274013€5250 – €5725€575
3348015€5925 – €6150€700
4419017€6500 – €6850€890
5438020€7050 – €7175€1020
6520023€7650 – €7950€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Baard tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baard bedraagt 2320 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Baard?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baard

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Baard vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies jij snel en eenvoudig een goede leverancier in je postcoderoos. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het type huis. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Baard.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baard op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8834).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!