Zonnepanelen Terschelling kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Terschelling? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool bekijk je praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Terschelling!

zonnepanelen installateur 8881
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terschelling april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.terschelling.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Terschelling. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Terschelling zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Terschelling
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Terschelling kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan is het belastingvoordeel al €1144,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Terschelling zitten vaak tussen de €5400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie betaal je hiervoor wel €684 (vergoeding april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Terschelling kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3675 – €4200€390
2304012€5150 – €5725€600
3336014€5900 – €6275€775
4393016€6525 – €6650€920
5446019€7000 – €7200€980
6485023€7475 – €8075€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Terschelling tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terschelling is 2810 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Terschelling?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terschelling

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Terschelling vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref jij zonder problemen een betrouwbare specialist in de buurt. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Terschelling.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Terschelling.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Terschelling op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8880, 8881).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente