Zonnepanelen Eagum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Eagum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref jij veelzijdige details over zonnepanelen kopen in Eagum!

zonnepanelen installateur 9006
 • Minder betalen voor stroom.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9006
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eagum maart 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.leeuwarden.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Eagum
Direct zonnepanelen bestellen? In Eagum kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Eagum komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of NLE staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (tarief maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Eagum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3675 – €4375€390
2275011€5100 – €5625€650
3359016€6025 – €6025€775
4408016€6475 – €6625€880
5450019€7025 – €7125€1020
6520023€7475 – €8000€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Eagum tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eagum is 2320 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Eagum?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eagum

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Eagum vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in je postcoderoos. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Eagum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eagum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 9006).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!