Zonnepanelen Swichum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Swichum? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je handige tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Swichum!

zonnepanelen installateur 9087
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9087
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Swichum juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.leeuwarden.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Swichum
Direct zonnepanelen bestellen? In Swichum zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan profiteer je al van een korting van €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Swichum komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Swichum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3400 – €4225€400
2301013€5050 – €5675€550
3334015€6025 – €6025€700
4411016€6525 – €6650€920
5457020€7075 – €7225€960
6497021€7625 – €8150€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Swichum achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Swichum is 2320 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Swichum?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-swichum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Swichum vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb je in enkele stappen een professionele monteur in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Swichum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Swichum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9087).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!