Zonnepanelen Weidum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Weidum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je actuele raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Weidum!

zonnepanelen installateur 9024
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9024
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weidum augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.leeuwarden.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leeuwarden. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Tevens is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Weidum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Weidum bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5400), dan is het belastingvoordeel al €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Weidum komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €621 (prijspeil augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Weidum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3700 – €4325€390
2270013€5125 – €5650€550
3325014€6025 – €6225€700
4391016€6400 – €6700€910
5433019€6975 – €7250€990
6492022€7400 – €7900€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Weidum check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weidum bedraagt 2320 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Weidum?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weidum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Weidum vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in je woonplaats. De meeste adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Weidum.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Weidum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9024).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!