Zonnepanelen Jellum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Jellum? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van deze pagina check je veelzijdige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Jellum!

zonnepanelen installateur 9026
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9026
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jellum februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.leeuwarden.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Leeuwarden. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Jellum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Jellum kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (februari 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Jellum zitten vaak tussen de €4900 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op circa 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €625,5 (kosten februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Jellum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119008€3600 – €4500€440
2304012€5225 – €5600€500
3353015€6000 – €6250€850
4414016€6375 – €6800€890
5443020€7075 – €7150€1010
6488022€7425 – €8200€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Jellum bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jellum bedraagt 2320 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Jellum?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jellum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jellum vergelijken? Dankzij onderstaande tips kies jij snel en eenvoudig een professionele specialist in jouw streek. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type huis. Het genre dak (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Jellum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jellum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9026).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!