Zonnepanelen Harlingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Harlingen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van deze website ontdek je uitgebreide toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Harlingen!

zonnepanelen installateur 8861
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8861
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harlingen juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.harlingen.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Harlingen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Harlingen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Harlingen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Harlingen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 600.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Harlingen liggen tussen de €4400 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €666 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Harlingen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3475 – €4425€380
2302013€5025 – €5725€550
3358015€6050 – €6275€750
4415018€6350 – €6625€930
5446020€7050 – €7250€1010
6513022€7450 – €8200€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Harlingen zie je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harlingen bedraagt 2460 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Harlingen?

Puur voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harlingen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Harlingen vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind jij snel en eenvoudig een uitstekende monteur in jouw streek. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Harlingen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificering (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Harlingen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harlingen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Harlingen, Midlum, Wijnaldum)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8860, 8861, 8862).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente