Zonnepanelen Wergea kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Wergea? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Door zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze pagina check jij samengestelde tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wergea!

zonnepanelen installateur 9005
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9005
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wergea februari 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.leeuwarden.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wergea
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wergea kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wergea liggen tussen de €4000 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (vergoeding februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wergea is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3625 – €4275€400
2279011€5125 – €5850€525
3333016€6100 – €6250€725
4390017€6300 – €6850€920
5444019€6900 – €7175€980
6490022€7525 – €7900€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Wergea check je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wergea bedraagt 2320 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Veel klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wergea?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wergea

Plaatsen in de omgeving:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wergea vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een professionele leverancier in de buurt. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Wergea.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wergea op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9005).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!