Zonnepanelen Alde Leie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Alde Leie? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl check jij actuele adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Alde Leie!

zonnepanelen installateur 9071
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9071
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alde Leie december 2023

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.leeuwarden.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Alde Leie
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Alde Leie zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten heel voordelig een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno december 2023. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Alde Leie zitten vaak tussen de €4300 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (tarief december 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Alde Leie kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3650 – €4400€440
2297011€5125 – €5625€625
3360014€6050 – €6050€725
4417018€6350 – €6600€920
5437019€7100 – €7200€1020
6499021€7575 – €7950€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Alde Leie tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alde Leie bedraagt 2320 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Alde Leie?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alde-leie

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Alde Leie vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt tref jij in enkele stappen een goede monteur in je postcodegebied. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Alde Leie.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Alde Leie op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9071).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!