Zonnepanelen Snakkerburen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Snakkerburen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Middels zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze website doorzoek je praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Snakkerburen!

zonnepanelen installateur 9083
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9083
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Snakkerburen juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.leeuwarden.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Snakkerburen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Snakkerburen bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Snakkerburen variëren tussen de €5000 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Nuon betaal je daarvoor zo’n €616,5 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Snakkerburen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3575 – €4275€440
2275012€5200 – €5700€675
3344015€6075 – €6125€800
4417018€6350 – €6725€880
5454020€7100 – €7300€960
6483022€7625 – €7875€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Snakkerburen check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Snakkerburen bedraagt 2320 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Snakkerburen?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-snakkerburen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Snakkerburen vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind jij in een zeer korte periode een erkende vakman in je postcoderoos. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf het type huis. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan actueel zonnepanelen advies in Snakkerburen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Snakkerburen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een regionaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9083).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!