Zonnepanelen Hijum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hijum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker tref je bruikbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Hijum!

zonnepanelen installateur 9054
 • Minder betalen voor stroom.
 • Groene investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9054
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hijum februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.leeuwarden.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leeuwarden. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hijum
Direct zonnepanelen bestellen? In Hijum zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan pak je al €1233,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hijum liggen tussen de €4100 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa grofweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (tarief februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hijum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3550 – €4450€380
2300011€5225 – €5900€550
3352014€5975 – €6150€800
4382016€6450 – €6850€910
5435019€6950 – €7300€990
6505023€7575 – €8150€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Hijum vind jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hijum is 2320 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Bijna alle mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Hijum?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hijum

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hijum vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een goede aanbieder in je postcodegebied. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Hijum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hijum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9054).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!