Zonnepanelen Jirnsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Jirnsum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij handige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Jirnsum!

zonnepanelen installateur 9011
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9011
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jirnsum april 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leeuwarden. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Jirnsum
Direct zonnepanelen bestellen? In Jirnsum bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Jirnsum variëren tussen de €4100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (tarieven april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Jirnsum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3450 – €4450€440
2308011€5225 – €5725€550
3323015€6025 – €6125€850
4380016€6300 – €6700€880
5433019€7100 – €7300€960
6512021€7475 – €8100€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Jirnsum bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jirnsum bedraagt 2320 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 panelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Jirnsum?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jirnsum

Plekken in de regio:

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jirnsum vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een professionele vakman in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Jirnsum.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Jirnsum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9011).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!