Zonnepanelen Warstiens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Warstiens? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze tool ontdek je praktische tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Warstiens!

zonnepanelen installateur 9004
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9004
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warstiens juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.leeuwarden.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Voorts bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Warstiens
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Warstiens kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Warstiens schommelen tussen de €4200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of NLE staat dit al gauw gelijk aan €684 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Warstiens kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3600 – €4225€380
2278012€5125 – €5600€525
3327015€5950 – €6125€775
4399018€6450 – €6850€940
5445019€6975 – €7275€970
6503021€7700 – €7825€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Warstiens tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warstiens is 2320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Warstiens?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warstiens

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Warstiens vergelijken? Via het advies hieronder heb jij in een zeer korte periode een professionele leverancier in je woonplaats. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Warstiens.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Warstiens op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9004).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!