Zonnepanelen Húns kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Húns? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Via krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze website bekijk jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Húns!

zonnepanelen installateur 8832
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8832
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Húns juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leeuwarden. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Húns
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Húns zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan is jouw winst al €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Húns zitten vaak tussen de €4400 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Oxxio betaal je al snel €614,25 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Húns is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3400 – €4200€440
2286012€5150 – €5750€625
3323016€6075 – €6225€725
4393016€6525 – €6675€880
5439020€7075 – €7125€970
6496021€7625 – €8150€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Húns achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Húns is 2320 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Húns?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huns

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Húns vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in korte tijd een betrouwbare monteur in je postcoderoos. De meeste aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Húns.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Húns op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een project in je eigen buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8832).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!