Zonnepanelen Bears kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Bears? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze website check je actuele informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bears!

zonnepanelen installateur 9025
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9025
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bears maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Leeuwarden. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Tevens kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bears
Direct zonnepanelen bestellen? In Bears kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bears zitten vaak tussen de €4200 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (tarief maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bears kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3700 – €4425€410
2298013€5075 – €5700€600
3351016€6050 – €6175€825
4385018€6425 – €6675€900
5464020€7075 – €7300€1010
6487023€7700 – €7850€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Bears ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bears is 2320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bears?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bears

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bears vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in korte tijd een professionele monteur in jouw omgeving. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Bears.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bears op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9025).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!