Zonnepanelen Easterlittens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Easterlittens? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Met de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van onze vergelijker lees jij waardevolle tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Easterlittens!

zonnepanelen installateur 8835
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8835
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Easterlittens juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.leeuwarden.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Leeuwarden. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Easterlittens
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Easterlittens bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan profiteer je al van een korting van €1197. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Easterlittens komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Easterlittens kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3700 – €4350€400
2290011€5100 – €5825€525
3337014€6025 – €6200€850
4414016€6350 – €6600€890
5435019€7000 – €7300€990
6489022€7450 – €8150€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Easterlittens bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Easterlittens bedraagt 2320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Easterlittens?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-easterlittens

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Easterlittens vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan heb je binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Easterlittens.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Easterlittens op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8835).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!