Zonnepanelen Leons kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Leons? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website check je praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Leons!

zonnepanelen installateur 8833
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8833
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leons juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leeuwarden. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Leons
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Leons kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan is jouw winst al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 500.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Leons variëren tussen de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Leons bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3700 – €4250€380
2292013€5100 – €5750€575
3325016€6100 – €6025€800
4409017€6550 – €6800€940
5432020€6925 – €7175€1010
6509021€7475 – €8050€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Leons vind je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leons bedraagt 2320 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Leons?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leons

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Leons vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies jij moeiteloos een erkende leverancier in de buurt. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de aard van de woning. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Leons.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Leons op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8833).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!