Zonnepanelen Goutum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Goutum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Middels het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website ontdek jij uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Goutum!

zonnepanelen installateur 9084
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9084
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goutum maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.leeuwarden.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Goutum
Direct zonnepanelen bestellen? In Goutum kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een lage rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 650.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Goutum fluctueren tussen de €4600 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €618,75 (prijspeil maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Goutum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3550 – €4200€400
2274012€5125 – €5775€625
3326015€5975 – €6050€725
4384018€6300 – €6800€940
5446019€7050 – €7200€1000
6511022€7500 – €7875€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Goutum tref je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goutum bedraagt 2320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Goutum?

Voor het leggen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goutum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Goutum vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk je vandaag nog een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Verschillende installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Goutum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Goutum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9084).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!