Zonnepanelen Wirdum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Wirdum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker check jij waardevolle info die helpen bij zonnepanelen kopen in Wirdum!

zonnepanelen installateur 9088
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9088
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wirdum juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.leeuwarden.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wirdum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wirdum bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan bedraagt dit al €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 500.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wirdum komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Nuon betaal je hiervoor wel €627,75 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wirdum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3400 – €4425€380
2299012€5050 – €5700€575
3352014€6100 – €6025€825
4415018€6450 – €6800€880
5431020€6925 – €7275€1000
6494022€7575 – €7925€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Wirdum bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wirdum is 2320 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wirdum?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wirdum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wirdum vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Wirdum.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wirdum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9088).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!