Zonnepanelen Jelsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Jelsum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker check jij bruikbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Jelsum!

zonnepanelen installateur 9057
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9057
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jelsum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.leeuwarden.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leeuwarden. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Jelsum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Jelsum zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan is het belastingvoordeel al €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg een half miljoen huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Jelsum komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €670,5 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Jelsum bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3525 – €4375€440
2304013€5125 – €5650€600
3332014€5975 – €6050€850
4384017€6300 – €6700€950
5463019€7075 – €7275€1010
6496023€7600 – €8000€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Jelsum bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jelsum is 2320 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Jelsum?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jelsum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Jelsum vergelijken? Door middel van onze stappenplan vind jij moeiteloos een betrouwbare vakman in de buurt. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Jelsum.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Jelsum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9057).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!