Zonnepanelen Mantgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Mantgum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze website bekijk jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Mantgum!

zonnepanelen installateur 9022
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9022
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mantgum maart 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Mantgum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Mantgum bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5350), dan profiteer je al van een korting van €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Circa een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mantgum schommelen tussen de €4800 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE betaal je hiervoor wel €616,5 (prijspeil maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Mantgum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3450 – €4350€440
2295012€5025 – €5625€525
3328014€5975 – €6125€700
4396016€6550 – €6725€930
5456020€7050 – €7125€1030
6517023€7500 – €7950€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Mantgum lees jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mantgum is 2320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mantgum?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mantgum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Mantgum vergelijken? Door onze stappenplan tref jij vandaag nog een deskundige specialist in jouw streek. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Mantgum.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mantgum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 9022).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!